vrijdag 4 maart 2011

Verslag: Protest tegen Tzahal

Donderdagavond 24 februari 2011 organiseerde “Christians for Israel” een concert van Tzahal in Schouwburg Kunstmin te Dordrecht.

Tzahal is een muziekgroep ter promotie van het Israëlische leger, die door middel van optredens in het buitenland dat leger een “humaan” gezicht wilt geven. Het Israëlische leger is echter de uitvoerende macht van de Israëlische staatsterreur waar het Palestijnse volk dagelijks mee te kampen heeft. Dit leger is direct verantwoordelijk voor brute oorlogsmisdaden en de systematische genocide op het Palestijnse volk. Het leger van een onrechtmatige staat die met gedoogsteun van de VS al meer dan 40 VN resoluties verworpen heeft en ongestraft door blijft gaan met genocide.

“Christians for Israel” is een internationale Christelijk-Zionistische organisatie met een afdeling in Nederland. Deze fundamentalisten zien de Joden als het uitverkoren volk van god en rechtvaardigen het bestaan van Israël op Bijbelse basis. Deze organisatie is dan ook sterk toegewijd aan de Zionistische zaak en dient de belangen van het “verheven Joodse volk” vanuit religieus oogpunt.De Nationale Jeugd Nederland organiseerde dan ook een tegen protest bij de ingang van de Schouwburg. Vijftien kameraden met spandoeken en vlaggen gingen bij de ingang staan om een tegen geluid te laten horen. Een tiental Palestijnse activisten van “Vrienden van Sabeel”, onder leiding van de extreem-linkse beroepsactiviste José van Leeuwen (bekend van POWnews) hielden eveneens een lawaaidemonstratie om een tegen geluid te laten horen. Opvallend was de aanwezigheid van een vijftal pro Israel demonstranten, inclusief eigen cameraploeg, onder leiding van de radicale Zionist Ben Kok van de Tora-Yeshua gemeente en auteur bij Het Vrije Volk.

In de nasleep van het protest werden de tegen demonstranten naar goed Joods gebruik uitgemaakt voor antisemieten. De meest waanzinnige complot theorieën werden erbij gehaald door zwakzinnige Zionisten om de terechte kritiek op Israël af te doen als racisme en zo hun gebrek aan argumenten te verhullen. Niks is echter minder waar, wij minachten of haten geen Joden, wij zijn geen racisten of antisemieten. Wij verwerpen enkel het imperialisme van de schurkenstaat Israël en het internationaal Zionisme. Het Joodse volk bestaat niet, het is een myhte die in de 19de eeuw is bedacht door Zionistische denkers zoals Theodor Herzl. Hoewel Joden zeker een aparte status verdienen als culturele en religieuze identiteit, hebben zij geen gedeelde etniciteit. Daarmee vervalt dan ook het recht op een status als volk en de rechtvaardiging van de schurkenstaat Israël. Wij steunen dan ook de anti imperialistische vrijheidsstrijd van het Palestijnse volk en erkennen hun recht op zelfbeschikking en eigen identiteit.    

      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten