donderdag 1 augustus 2013

Stop het Prawer Plan! Vrijheid voor Palestina!

Donderdag 1 augustus hebben activisten in het kader van de internationale solidariteitsacties tegen het Prawer Plan langs verschillende wegen in de provincie Noord-Brabant spandoeken opgehangen. Hiermee vragen zij aandacht voor de dreiging van de grootste etnische zuiveringscampagne tegen het Palestijnse volk sinds de oprichting van Israël in 1948.


Het Prawer Plan is het laatste nieuwe aspect van de "Nakba", het systematisch verdrijven en zuiveren van de Palestijnen uit hun land door de zionistische bezettingsmacht dat al sinds 1948 plaats vindt. De uitvoer van het Israëlische Prawer Plan zal ertoe lijden dat nog eens 70.000 Palestijnse Bedoeïenen van hun vaderland zullen worden verdreven, 36 van hun steden vernietigd zullen worden en maar liefst 800.000 dunums (ca. 800 km²) aan Palestijns grondgebied in de Naqab (Negev) regio geannexeerd zullen worden door de zionistische bezetter. Als reactie hierop zijn er door geheel Palestina protesten uitgebroken tegen de bezetting, het Prawer Plan en de Israëlische zuiveringscampagne jegens het Palestijnse volk waarmee zij probeert om de Palestijnse nationale zaak te ondermijnen.  

Er leven momenteel nog zo'n 200.000 Bedoeïen in de Naqab regio, waarvan de helft in "niet-erkende steden" wonen die al bestonden ver voordat de Israëlische schurkenstaat werd gesticht. Toch ziet Israël de Bedoeïenen als indringers op eigen land, ondanks het feit dat ze in naam Israëlische burgers zouden moeten zijn. Israël heeft lange tijd geweigerd hun steden van basisbehoeften zoals water, elektriciteit, infrastructuur, ziekenhuizen en scholen te voorzien. In plaats daarvan heeft het Israëlische parlement, de Knesset, op 24 juni j.l. de Prawer begin-wet doorgevoerd, waarin plannen werden gemaakt om te beginnen met 36 "niet-erkende steden" te ontruimen en te slopen, om hier vervolgens Joodse nederzettingen te plaatsen die een wig moeten drijven tussen de Arabische gemeenschappen die in het Westen en Oosten van de Naqab leven. Het Prawer Plan vormt dan ook de laatste fase in een proces van de gewelddadige "ver-Joodsing" van het vaderland van de  Bedoeïenen.


Onze solidariteit gaat dan ook uit naar het onderdrukte Palestijnse volk dat strijdt voor de bevrijding van haar vaderland, voor de verwezenlijking van de terugkeer van alle Palestijnen in ballingschap en op het recht op nationale zelfbeschikking tegen de zionistische onderdrukking!

STOP HET PRAWER PLAN!

NOOIT MEER ISRAËL!

SOLIDARITEIT MET HET PALESTIJNSE VERZET!


      
Geen opmerkingen:

Een reactie posten