zaterdag 31 augustus 2013

Manifestatie tegen NAVO interventie in Syrië - Den Haag

Zaterdag 31 Augustus organiseerde het initiatief "Oorlog is Geen Oplossing" een manifestatie in Den Haag tegen de aangekondigde Amerikaanse militaire acties tegen het Syrische regime. Enkele Vrije Nationalisten sloten zich bij het protest aan om het thema te ondersteunen en solidariteit met het Syrische volk te betuigen, dat al 2 jaar door burgeroorlog verscheurd wordt. Vanaf het Vredespaleis liepen de ca. 50 demonstranten langs het Binnenhof richting het Centraal Station. 


Met grote zorgen luisteren wij naar de oproepen van onze Westerse politici en hun bondgenoten voor militaire agressie tegen Syrië in de achtergrond van het gebruik van chemische wapens tegen burgers in Ghouta. Hun excuses en leugens vinden precedenten in de imperialistische agressieoorlogen in o.a. Joegoslavië, Afghanistan, Irak en Libië. Humaniteit en moraal hebben de VS en haar bondgenoten, zelf de grootste overtreders van internationaal recht, nooit ervan weerhouden om duizenden onschuldige burgers te vermoorden om zo haar hegemonie te consolideren. Achter deze "humanitaire" façade gaat feitelijk een bruut en genadeloos imperialisme schuil dat alle volkeren ter wereld wenst te onderwerpen aan haar neoliberale globalistische hegemonie.


De militaire agressie van de NAVO zal geen oplossing bieden voor het moedige Syrische volk dat al twee jaar door een burgeroorlog in de greep wordt gehouden. Alle naties die onderworpen werden aan NAVO geweld bekochten dit met vele duizenden doden, miljoenen ontheemde vluchtelingen en de complete vernietiging en exploitatie van het land - dat is de realiteit van vandaag de dag in Afghanistan, Irak en Libië. De ware redenen voor deze nooit aflatende imperialistische agressie heeft niets te doen met internationaal recht, humanitair interventionisme of economische vooruitgang; het doel is enkel en alleen de onderwerping van alle volkeren op aarde aan de globalistische wereldorde. Deze nieuwste uiting van imperialistische oorlogsstokerij is dan ook een uitdrukking van de dreiging van de alsmaar groter wordende crisis van het kapitalisme, dat onlosmakelijk gepaard gaat met oorlog en conflict.      

Daarom:

Handen af van Syrië! 

Voor het onvoorwaardelijke recht op nationale zelfbeschikking!

Solidariteit met het Syrische volk!

Amerika en de NAVO: Weg uit de Arabische wereld!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten