zaterdag 25 mei 2013

25-05-2013 Mars tegen Monsanto

Zaterdag 25 Mei werden er in het kader van de internationale aktiedag tegen Monsanto in verschillende steden in Nederland protestacties georganiseerd. Enkele activisten van de Vrije Nationalisten NB gingen naar Wageningen om daar deel te nemen aan de "Mars tegen Monsato".



De mars begon bij de Universiteit van Wageningen, die financiële steun krijgt van Monsanto om voor hun onderzoek naar gentech producten te doen, dat vervolgens als zijnde onafhankelijk en betrouwbaar aan de overheid wordt gepresenteerd. Van hieruit trokken de paar duizend demonstranten door het centrum van de stad richting de Wageningse vestiging van Monsanto.



Het is goed om te zien dat het protest tegen Monsanto breed gedragen wordt. Op de verschillende plaatsen in Nederland zijn vele duizenden burgers de straat op gegaan om een boodschap af te geven tegen de vergiftiging van ons volk. Het initiatief voor dit wereldwijde protest kwam aanvankelijk uit de VS, waar recentelijk door President Obama nog een wet is aangenomen die onder andere Monsanto immuun maakt voor een gerechtelijk verbod op de verkoop en productie van genetisch gemanipuleerde zaden. Ook in de EU zijn Monsanto en soortgelijke multinationals hard aan het lobbyen om hun allenheerschappij op de Europese voedselmarkt te verstevigen en hun monopolie te consolideren. Het verzet tegen deze criminele corpraties is nu dan ook meer noodzakelijk dan ooit!



Nee tegen GGO's!

Stop Monsanto!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten