vrijdag 3 juni 2016

Tegenbetoging tegen de Flikkendemonstratie

<<Flics, porcs, assassins!>> (Smerissen, zwijnen, moordenaars!)

<<Tout le monde déteste la police!>> (Iedereen haat de politie!)

<<Que fait la police? Ça Crève les yeux!>> (Toespeling op het afschieten van rubberkogels (Flash-Ball) op gezichtshoogte)


 

18 mei, Place de la République - Enkele autonomen hadden zich bewapend met harpoenen en houten ballen (-> jeu de bouls), waaraan scheermessen waren bevestigd. Plm. 300 gingen in de directe nabijheid het gevecht aan met de Garde Mobile. Dit keer kregen ze daarbij steun van ‘nihilisten’ (Black Bloc-militanten) uit België (Brussel) en Duitsland. (Zoals ook al tijdens de betoging tegen de klimaattop in Parijs, in dec. vorig jaar.)

De Minister van Binnenlandse Zaken ondertekende 48 voorlopige verboden om deel te nemen aan betogingen gericht tegen militanten van de autonome scene. In de agglomeratie Parijs betrof het een tiental activisten verbonden aan de Action antifasciste de Paris-Banlieue en de Mouvement interluttes indépendant (Mili), opgericht in de herfst van 2013 (-> l’Etat tue et mutile/De staat doodt en verminkt -> n.a.v. de moord op Rémi Fraisse).

Sinds het begin van de demonstraties tegen de ‘loi travail’ hebben de flics in totaal zo‘n 1.300 mensen aangehouden, waarvan er 800 in voorlopige hechtenis zijn geplaatst (over geheel Frankrijk).
Geen opmerkingen:

Een reactie posten