zaterdag 19 juli 2014

Arrêtez le massacre! Libérez la Palestine! in de straten van Brussel

Zaterdag 19 juli werd er in Brussel een manifestatie gehouden om op te roepen de zionistische agressie tegen het Palestijnse volk te stoppen. Ondanks dat de Brusselse autoriteiten de demonstratie aanvankelijk verboden hadden, kwamen er toch duizenden mensen op de demo af om hun solidariteit te betuigen met het Palestijnse volk. Het was een strijdbare demonstratie waarbij de gemoederen soms hoog opliepen. 


Sinds de operatie Protective Edge op 8 juli van start ging zijn er bijna onophoudelijke bombardementen op veelal civiele doelen en onschuldige burgers in Gaza geweest, afgelopen donderdag zijn de zionisten nu ook een grondoffensief begonnen. Deze daad van agressie heeft ondertussen honderden mensen - grotendeels onschuldige burgers - in Gaza het leven gekost en nog eens vele duizenden verwond, veelal kinderen. 

De westerse leiders dienen hun zionistische meesters goed door de oorlogsmisdaden tegen en de systematische genocide op het Palestijnse volk door de zionistische entiteit onvoorwaardelijk te steunen. Ook onze eigen Minister-President Mark Rutte (VVD) en Minister van BuZa Frans Timmermans (PvdA) vergoelijken het bloedbad dat onder de Palestijnen wordt aangericht en stellen dat 'Israël het recht heeft om zich te verdedigen.' Van zelfverdediging is hier echter geen enkele sprake, het is duidelijk dat de zionisten de agressors zijn.


In de bezette gebieden heerst de zionistische entiteit al decennia lang als een agressieve bezettingsmacht die een streng beleid van onderdrukking en collectieve bestraffing voert. De zionisten controleren het luchtruim, de grenzen en al het water. Honger, vernedering, staatsterreur, gesloten grenzen, isolatie, diefstal van land, alsmaar oprukkende nederzettingen, uitbuiting, standrechtelijke executies, politiek gevangenschap, vernieling van boomgaarden, blokkades, spertijd en checkpoints behoren tot het dagelijkse leven voor de bevolking van de Gazastrook en de West Bank.

De echte terroristen, dat zijn diegenen die het Palestijnse volk van hun land en vrijheid hebben beroofd. De Palestijnen hebben het volste recht om zich tegen de zionistische terreur te verzetten. Zij sterven liever in vrijheid, dan te moeten leven in gevangenschap. 


Zij die dagelijks onder de brute bezetting leven en nu in een volledige oorlog gevangen zitten, hebben niet om onze ideologische goedkeuring gevraagd. Zij vragen ons om alles te doen wat binnen onze macht ligt, om een definitief einde te maken aan de bezetting van Palestina en de zionistische terreur!Geen opmerkingen:

Een reactie posten