vrijdag 15 maart 2013

13-03-2013 Demonstratie tegen de EU-top in Brussel


Donderdag 14 maart gingen meer dan 10.000 demonstranten uit heel Europa, in Brussel de straat op om tegen de EU-top te demonstreren. Onder hen een delegatie van de Vrije Nationalisten en andere autonome krachten uit Nederland en Duitsland, gewapend met folders en andere agit-propaganda. Ondanks de pogingen van de (Belgische) PVDA+ en de systeemvakbond bonzen om de demonstranten in toom te houden vanwege hun partijpolitieke aspiraties, hing er een strijdbare sfeer. Hoewel escalaties uitbleven was er zeker een bereidheid tot militante actie te voelen onder bepaalde segmenten van de demonstranten.

Net zoals tijdens de vorige Euro-top, hadden de leiders van de EU moloch weer veel mooie woorden over "economische groei" en "het bedwingen van de eurocrisis". In de praktijk betekent dit echter nog meer sociale afbraak, nog meer bezuinigingen, nog meer privatiseringen en een nog verdere centralisering van macht binnen de EU. Terwijl de Europese volkeren lijden onder de crisis en hun rechten stuk voor stuk worden afgeschaft, genieten de kapitalistische elites die de crisis veroorzaakt hebben een complete straffeloosheid. Terwijl de Europese arbeiders lijden onder de harde bezuinigingen, worden speculerende banken en andere uitbuiters met ongekende middelen gered, over de rug van het volk. Nationale souvereiniteit en democratie worden afgeschaft onder het schandalige bewind van de EU dictatuur.

Bovendien werd de EU top aangegrepen door het Franse imperialisme onder leiding van Hollande evenals het Britse imperialisme onder leiding van Cameron, om het Europese wapenembargo voor de Syrische rebelllen op te heffen. Dit komt feitelijk neer op een Westerse interventie in Syrië. De praktijk in Afghanistan, Irak en Libië hebben ons al duidelijk geleerd in wat voor ellende zo'n interventie eindigt.

Echter de onvrede en het verzet neemt toe in heel Europa. Als de Europese massa's zich weten te ontwikkelen tot een zelfstandige revolutionaire kracht en zich los weten te vechten van iedere partij, iedere vakbond en iedere andere reactionaire misleiding, zullen zij in staat zijn om het kapitalisme omver te werpen ten gunste van een Europa van vrije en zelfstandige volkeren!      Geen opmerkingen:

Een reactie posten