donderdag 26 april 2012

Manifestatie Zaterdag 26 Mei


In de vroege ochtend van 13 maart 2012 voerde de Duitse politie grootschalige acties uit tegen nationalisten. Hierbij werden 24 nationalisten gearresteerd en opgesloten. Het voorwendsel van deze willekeurige daad was een strafrechtelijk onderzoek van de officier van justitie in Koblenz gericht tegen het Aktiebureau Mittelrhein welke volgens de autoriteiten een "criminele organisatie" zou zijn. De eigenlijke bedoeling van dit willekeurige proces is de criminalisering van de nationalistische beweging in Duitsland. Willekeurig worden "verdachten" aangewezen en gearresteerd. Zij worden opgesloten zonder een ten laste legging voor specifieke misdaden, enkel vanwege vermeende betrokkenheid bij een oppositionele politieke organisatie. Terwijl de "democratische" politici met regelmaat kritiek leveren op de mensenrechtenschendingen in andere landen zoals Rusland, China of Iran, wordt de oppositie in eigen land systematisch vervolgd en onderdrukt. Diegenen met een afwijkende politieke mening worden stelselmatig gecriminaliseerd door het systeem en kunnen in het ergste geval rekenen op detentie in de gevangenis voor onbepaalde tijd. 

Ook in andere Europese landen worden nationalisten stelselmatig gecriminaliseerd. In Italië wordt de jonge activist Alberto Palladino (ook wel bekend als Zippo) al sinds november 2011 vast gehouden in een Romeinse gevangenis zonder enige vorm van bewijs of proces. In Spanje wordt de nationalist Josué Estébanez de la Hija sinds 2007 vastgehouden omdat deze zich tegenover een groep van meer dan 50 antifascistische relschoppers heeft verweerd, zijn primaire aanvaller verloor hierbij het leven. Voor deze daad van zelfverdediging werd hij bestraft met een buitenproportionele straf van enkele tientallen jaren detentie onder een zwaar gevangenis regime. Ook Nederland kent een lange traditie van repressie en willekeur tegen nationalistische personen en organisaties. 

Door de nationalistische oppositie te criminaliseren probeert het systeem de aandacht af te leiden van zichzelf. Er wordt een poging gedaan om de bevolking ervan te overtuigen dat nationalistische en socialistische politiek een gevaar vormt dat met alle middelen bestreden dient te worden. Met speciale wetgeving, repressie, hetzes en buitenproportioneel hoge straffen probeert men nationaal gezinde geluiden monddood te maken en de aandacht af te leiden van de economische crisis en de wezenlijke sociale problematiek die onze landen momenteel teisteren. Terwijl de jeugdbendes die onze straten onveilig maken en de witteboorden criminelen die onze volkeren uitbuiten met een fluwelen handschoen worden aangepakt door het systeem, worden nationalisten gecriminaliseerd, hard gestraft en onderdrukt vanwege hun politieke denkbeelden. 

Genoeg is genoeg! Daarom zullen wij ons op 26 mei solidair verklaren met alle nationalisten die uit repressie vast zijn gezet door het systeem!

Meer informatie volgt:


Contact: Soli_Aktie@Hotmail.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten