zaterdag 22 februari 2014

Communiqué van Volksvrijheid over de situatie in de Oekraïne

Hieronder een communiqué van de Oekraïense kameraden van “Volksvrijheid” over de recente gebeurtenissen in het land.

OEKRAÏNE IN VLAMMEN 

Beste broeders over de gehele wereld. De situatie hier dwingt mij dit communiqué te schrijven.

Vandaag de dag probeert Yanukovych (de President van de Oekraïne) de volgende bloederige dictator te worden. Vele mensen zijn vermoord, honderden vermist en honderden gearresteerd. De politiemacht en ingehuurde gewapende huurlingen vermoorden Oekraïense vrijheidsstrijders en zelfs onschuldige voorbijgangers in de straten zonder bang te hoeven zijn dat zij daarvoor gestraft zullen worden. Journalisten en medici worden ook aangevallen zonder rekening te houden met het feit of zij oud, een jonge man of een vrouw zijn. Deze atmosfeer van terreur heeft zich door geheel de Oekraïne verspreid.

De heersende partijen, de Partij van Regio’s en de ‘Communistische’ Partij van Oekraïne (CPU), hebben sinds 16 januari verschillende nieuwe wetten geïntroduceerd in de Oekraïne.

1. Beperkingen op de vrijheid van verzamelen en samenkomst (een verbod op ieder vreedzaam protest);

2. Censuur (verbod op alle anti-regeringspropaganda);

3. Een verbod op anti-corruptie onderzoeken (het verzamelen van informatie over rechters, politieagenten, etc.);

4. Wetten tegen extremisme, waarmee de autoriteiten alles wat zij niet mogen als een extremistische dreiging kunnen aanmerken.

Dit is het nieuwe fascistische regime van de Oekraïne. Sinds vandaag begint Yanukovych met het inzetten van het leger tegen zijn volk. Waterkanonnen, speciale granaten van verschillende types, vuurwapens en APC’s worden al een maand in de straten gebruikt door de politiemachten. Het volk bezet en verbrand overheidsgebouwen in de Oekraïne.

Het volk zou kunnen tolereren dat Yanukovych de onafhankelijkheid van de Oekraïne aan Rusland verkoopt. Het volk zou kunnen tolereren dat Yanukovych zijn eigen Versailles in Kiev bouwt. Het volk zou Yanukovych zijn ‘kameraden’ die geheel de Oekraïense economie plunderen kunnen tolereren. Maar nu hebben we niets te verliezen! Als Yanukovych wint, zelfs als we het overleven, zullen we als ‘extremisten’ naar de gevangenis gaan. En het volk leeft in een dictatoriaal domein dat ‘Oekraïne’ heet.

Volksvrijheid vecht niet enkel voor de vernietiging van Yanukovych zijn nieuwe orde, maar voor de reconstructie van de samenleving volgens de principes van directe democratie, totale bewapening en gemeenschappelijk bezit.

Wij steunen de liberale oppositiepartijen niet (Tymoshenko’s “Batkivshchyna”, Klichko’s “UDAR”, zogenaamde ‘nationalistische’ “Svoboda”). Zij zouden zetels in de regering met de dood van vrijheidsstrijders kopen als deze door iemand verkocht werden. Aanvankelijk distantieerden zij zich van de zogenaamde “radicalen en provocateurs”, maar toen het duidelijk werd dat de vreedzame protesten geen succes waren, steunden de meeste mensen hen niet meer. Vandaag de dag vertrouwt het volk geen van de zogenaamde “oppositie leiders”. Zij organiseren zichzelf, zonder door enige politieke groep gecontroleerd te worden, noch liberaal, noch extreem rechts.

Yanukovych heeft nu angst voor het volk en vraagt om een wapenstilstand. Dus het volk heeft een kans. Bid tot welke goden dan ook terwijl onze broeders in de Oekraïne stand houden.


We moeten een aantal nieuwe Oekraiense helden noemen:

Pavlo Mazurenko (dood geslagen)
Yuriy Verbytskiy (seismoloog, PhD van Lviv, dood gemarteld)
Sergiy Nigoyan (Armeen, van de Dnipropetrovsk regio, dood geschoten)
Mikhail Zhyznewski (Wit Rus, UNA-UNSO lid)
Roman Senyk (tankstation medewerker uit de Lviv regio, dood geschoten)
Bohdan Kalynyak (zakenman uit de Ivano-Frankivsk regio, longontsteking)
Sergiy Synenko (levend verbrand in zijn auto)
Sergiy Didych (uit de Ivano-Frankivsk regio, “Svoboda” lid)
Volodymyr Kishchuk (uit de Zaporizhzhya regio)
Sergiy Shapoval (uit Kiev)
Igor Serdyuk (uit de Poltava region, dood geschoten)
Zurab Khurtsia (Georgier, hartaanval)
Antonina Dvoryanets (vrouw, Tsjernobyl held)
Vyacheslav Veremiy (journalist, dood geschoten)
Valeriy Brezdenyuk (zakenman en ambachtsman uit de Vinnytsia regio, “UDAR” lid, dood geschoten)
Andriy Korchak (uit de Lviv region, dood geslagen)
Volodymyr Naumov (Donetsk regio)
Olexandr Kapinos (Uit de Ternopil regio, “Svoboda” lid, overleden aan verwondingen door een granaat)
Olexandr Plekhanov
Volodymyr Kulchytskiy (Kiev)

Deze mensen zijn enkel de overleden mensen die bij naam bekend zijn. Sommige lichamen zijn nog niet geïdentificeerd. Veel mensen hebben schotwonden, zijn ogen verloren en lichaamsdelen. Maar de strijd zal nooit stoppen!

Bejubeld zijn de de Helden! Dood aan de autoriteiten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten