zondag 18 november 2012

18-11-2012 Stop de Oorlog! Vrede en veiligheid voor Palestina!


Terwijl een nieuwe golf van Israëlische agressie jegens het Palestijnse volk los is gebarsten, komt het Israëlische legerorkest naar Antwerpen om de verantwoordelijke staatsterroristen van het IDF te promoten. Uit protest hiertegen manifesteerden verschillende groeperingen zich, waaronder een delegatie van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief, Vrije Nationalisten en ANS/NSA, voor de deur van het provinciehuis waar het optreden plaats vond. Het Israëlische legerorkest "Tzahal" is een muziekgroep ter promotie van het Israëlische leger (IDF), die door middel van optredens in het buitenland dat leger een “humaan” gezicht probeert te geven. Het Israëlische leger is echter de uitvoerende macht van de Israëlische staatsterreur waar het Palestijnse volk dagelijks onder lijdt.

Afgelopen woensdag heeft Israël wederom een moorddadig offensief geopend op de Gaza strook. De aanleiding hiervoor is het verzoek van president Mahmoud Abbas aan de Verenigde Naties om Palestina te erkennen als een volwaardige lidstaat binnen de VN. Deze operaties zijn gerelateerd aan de imperialistische interventies en de NAVO agressie tegen Syrië en Iran. Wij steunen dan ook het Palestijnse volk in hun strijd tegen het zionisme en de Israëlische bezetting en erkennen hun recht op een onafhankelijke Palestijnse natie.

Ongeveer 150 demonstranten vanuit zeer diverse bewegingen lieten hun onvrede blijken nabij het Tzahal concert, die onder de misplaatste slagzin "Geboren voor vrede" de moord op onschuldiger burgers, vrouwen en kinderen promoot. Wij zullen voor de rechten van het Palestijnse volk blijven strijden, omdat deze rechten ook de onze zijn!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten