vrijdag 25 mei 2018

Verklaring m.b.t. de Situatie in Palestina


«En denk van hen die op Gods weg gedood worden niet dat zij dood zijn; zij zijn juist levend bij hun Heer, waar in hun onderhoud wordt voorzien terwijl zij zich verheugen over wat God hun van Zijn Genade geeft... » (Koran 3:169-171)

Zeventig jaar nadat de zionistische entiteit werd uitgeroepen op Palestijns grondgebied, zetten de zionisten en hun bondgenoten de volgende stap in hun plan om de Palestijnse bevolking de zee in te drijven. Door de Amerikaanse ambassade naar al-Quds te verplaatsen denken President Trump en Netanyahu de Palestijnse droom van vrijheid een definitieve slag toe te brengen. Niets zal minder waar blijken. Jeruzalem zal altijd de hoofdstad van Palestina blijven en de imperialistische-zionistische alliantie zal er niet in slagen de stad haar Arabische identiteit en haar status in de Islamitische wereld te vernietigen!

Sinds 30 maart zijn er wekelijks protesten van Palestijnen die eisen dat er een einde komt aan de zionistische bezetting van hun natie. In de nauwe kuststrook vielen daarbij in een dag tijd al 55 doden en 2700 gewonden. De zionisten schieten op ongewapende demonstranten, die d.m.v. het in brand steken van autobanden proberen om de Israëlische sluipschutters het zicht te ontnemen. De zionistische bezettingsmacht zet ook drones in, die uitgerust zijn met een sterk traangas, dat niet enkel ademhalingsproblemen, maar ook brandwonden veroorzaakt en de bloedsomloop verstoord. Tijdens de inauguratie van de Amerikaanse ambassade, een dag voor de start van de Ramadan, bestormden tienduizenden Palestijnen de grenzen van de zionistische entiteit. Daarbij werden 60 demonstranten door de zionisten vermoord en vielen er nog eens 2770 gewonden aan Palestijnse kant.

De Palestijnse demonstranten geven echter niet op. Hun wil is sterker dan de wapens van de zionisten, allen zijn bereid hun leven te geven voor hun vaderland!
Volgens mensenrechten organisaties was er geen enkel bewijs dat de demonstranten gewapend waren, noch dat zij gedwongen werden door Hamas om deel te nemen aan de protesten. Het internationaal recht verbiedt het gebruik van dodelijke middelen tegen demonstranten voor het uiteen drijven van protesten. Dat geldt ook als er over “lands”grenzen word gegaan. Het is wederom duidelijk dat er hier sprake is van een walgelijke massamoord door de zionistische bezetters op het onderdrukte Palestijnse volk. Hoewel veel landen binnen de internationale gemeenschap het zionistische geweld veroordelen, waren de Westerse reacties op deze genocide - zoals altijd - uiterst gematigd. Minister Blok zei een onafhankelijk onderzoek niet te willen steunen en wilde liever eerst het Israëlische onderzoek afwachten alvorens dat de Nederlandse regering conclusies zou trekken. SP, PvdA, Denk, GroenLinks en regeringspartij D66 vinden dat niet genoeg en pleiten ervoor om de Israëlische ambassadeur te ontbieden.
De opstanden in Palestina leren ons dat er een jonge Palestijnse generatie is opgestaan om de hoop levend te houden en die bereid is om te vechten tot het Palestijnse volk haar vaderland terug krijgt. De strijd voor al-Quds is er een voor geheel Palestina. Zij zullen pas rusten als zij vreedzaam in hun land kunnen wonen en al-Quds is bevrijd van de zionistische bezetters.


VRIJHEID VOOR PALESTINA!

WEG MET DE ZIONISTISCHE TERREURSTAAT!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten