zondag 22 september 2013

"Basta! Dag van de ommezwaai" in Amsterdam

Een Nederlandse delegatie van het ACN/AKN voegde zich bij het protest tegen de bezuinigingen van het kabinet Rutte in Amsterdam, dat door de Socialistische Partij (SP) en de Vakbonden georganiseerd werd, om daar honderden flyers namens het Anti-Kapitalistische Netwerk onder de deelnemers te verspreiden. Verder werden er in de directe omgeving rond het protest nog vele propaganda verspreid en geplakt:


STOP NIÉT DE BEZUINIGINGEN – MAAR HET KAPITALISME

LAAT DE KAPITALISTEN DE CRISIS BETALEN!

Vandaag demonstreert de werkende bevolking, die nog altijd zwaar door de kapitalistische crisis getroffen is, tegen een nieuwe golf aan bezuinigingen die op hen zit te wachten. 

Het Kabinet Rutte-Samson, heeft wederom weer miljarden aan bezuinigingen aangekondigd – bezuinigingen voornamelijk in de (thuis)zorg. Maar ook de huren gaan omhoog en de lonen en uitkeringen krijgen weer rake klappen. De (jeugd)werkeloosheid en armoede blijft maar stijgen. Europa blijft nog steeds in de greep van de uitbuiting van het kapitalisme!

Banken zijn failliet, de productie wordt overgeplaatst naar lage loonlanden en de meerwaarde cq. winst van aandeelhouders en fabrieksbezitters blijft altijd nog maar stijgen – Winsten ten behoeve van de portemonnee van de kapitalisten.

Verzet hier tegen zal niet van buitenaf verwacht moeten worden:

De vakbonden en partijen zullen niet de oplossing kunnen bieden! Zij zijn onderdeel van het probleem - Het kapitalisme!

De vakbonden hebben de arbeidersklasse allang verraden door alleen de scherpe randjes van het kapitalisme te doen laten slijten, de klassenstrijd tussen arbeider en kapitalist. Dit op gebied van loon, werktijd en materiële behoefte. Maar dit levert de arbeiders geen bezit aan de winsten van hun geschapen werk op, evenmin als inspraak en medezeggenschap op de werkvloer.

De sociaaldemocratie heeft zijn sociale masker weer verloren en hiermee zijn verraderlijke gezicht laten zien! Zij zijn, en blijven, socialisten in woord en fascisten in daad! De systeempartijen willen laten doen geloven dat stemmen de oplossing bied voor alle problemen van de arbeiders, dit door de macht te leggen in de handen van leiders die zelf géén enkele binding hebben met de massa óf niet meer tot deze behoren.

Mobiliseer de massa's via straat- en wijkcomités!

Organiseer de massa's via bedrijfscomités !

Voor arbeiders- en bedrijfsraden! Voor arbeidersmacht!

Leg het kapitalisme plat via de algemene staking en bedrijfsbezetting!De kracht tot sociale verandering ligt bij de arbeiders zelf!

Niet de bovenlaag, maar alleen de basis, kan deze crisis de doodssteek geven!

Grijp de fabrieken, banken en werkvloer in eigen handen!

Voor arbeidersdemocratie en zelfbestuur in het productieproces!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten