dinsdag 23 oktober 2012

1 December 2012: Manifestatie "Stop Boer Genocide!"


Sinds dat Nelson Mandela de macht in Zuid-Afrika heeft overgenomen (1994) is het racisme en politieke geweld nog niet verdwenen. De blanke minderheid, maar ook andere minderheden zoals de bosjesmannen en khoisan, worden systematisch gediscrimineerd en onderdrukt door het ANC, die de meerderheid van de overwegend zwarte bevolking representeert. Er worden met grote regelmaat racistische aanvallen uitgevoerd op de blanke minderheid (boeren) in Zuid-Afrika. Dit fenomeen dat bekend staat als de "plaasmoorden" neemt inmiddels de proporties aan van een ware genocide. Per week komen gemiddeld 2 blanke boeren om het leven door deze racistisch gemotiveerde volkenmoord, inmiddels zijn er naar schatting al zo'n 3600 dodelijke slachtoffers van de boeren genocide. Deze moorden die bekend staan om hun uiterst brute karakter worden oogluikend toegestaan door de Zuid-Afrikaanse regering. Sommige ANC leiders zoals Malema roepen zelfs expliciet op tot geweld tegen de blanke minderheid in Zuid-Afrika.    

Ondanks deze gebeurtenissen is er weinig of geen aandacht voor de boeren genocide in Zuid-Afrika binnen de internationale gemeenschap, die maar al te graag aan de illusie blijft vasthouden dat met de val van de apartheid de situatie in Zuid-Afrika verbeterd zou zijn. Echter het racisme en de onderdrukking zijn niet verdwenen, het gaat slechter met het land dan ooit tevoren.

Uit solidariteit met de boerengemeenschap en de andere onderdrukte etnische minderheden in Zuid-Afrika zal het Komite√© "Stop de Boerengenocide" een manifestatie houden in Den Haag om aandacht voor deze volkenmoord te vragen en haar solidariteit met de slachtoffers te uiten. Meer informatie zal t.z.t. volgen!  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten