zaterdag 15 september 2012

15-09 Den Haag: Syrië blijft Vrij!


Zaterdag 15 september organiseerde de Syrische gemeenschap in Nederland een betogingsmars onder de noemer "Syrië blijft Vrij!". Hiermee riepen zij op om het bloedvergieten en de verhongering door sancties te stoppen. Een kleine groep autonome activisten woonde deze betogingsmars bij om hun solidariteit met het Syrische volk te benadrukken en het thema te ondersteunen. Bij het ministerie van buitenlandse zaken werden diverse toespraken gehouden, waarna de ongeveer 50 aanwezige activisten naar het plein in Den Haag liepen waar uiteindelijk het protest ontbonden werd.

De opstanden in Syrië hebben de vorm aangenomen van een ware burgeroorlog tussen het Syrische leger en de rebellen, waarvan de laatste openlijk door de imperialistische machten van de NAVO, VS en Israël gesteund worden. Via de reactionaire Golfmonarchiëen (Qatar, Saoudi Arabië) en NAVO bondgenoot Turkije worden deze rebellen bewapend, ondersteund en gefinancieërd. Het imperialisme heeft hiermee duidelijk de kant van de Syrische rebellen gekozen. Het Westen wil het Syrische regime zien vallen vanwege haar alliantie met dissidente naties zoals Iran, de Libanese Hezbollah beweging en haar steun aan de Palestijnse bevrijdingsstrijd.

De gebeurtenissen in Syrië kunnen dan ook niet los worden gezien van de imperialistische verovereringstocht om de Westerse hegemonie in de olierijke regio te consolideren. De massamedia is een intense propaganda campagne tegen het Syrische regime begonnen, waarbij persberichten van de oppositie zonder waarheidsbevinding als harde feiten worden gepresenteerd. De CIA en andere Westerse geheime diensten werken inmiddels nauw samen met de rebellen en ondersteunen actief hun strijd tegen het regime van Assad. Onder toeziend oog van het Westen vinden ook steeds meer Jihadistische huurlingen uit Afghanistan, Tjetjenië, Irak en Libië hun weg naar Syrië, waar zij op de warme steun van de Golfmonarchieën kunnen rekenen.

De gebeurtenissen in Syrië volgen het model van eerdere NAVO agressieoorlogen zoals die in Joegoslavië en Libië. De oorlog en coup in Libië hebben het olie en gas in de handen van de Westerse monopoliekapitalisten gelegd met minimale slachtoffers onder de imperialistische troepenmacht. Echter Libië, dat eens het meest welvarende land van Noord Afrika was, is met de val van Khadaffi gereduceerd tot as en blijft in een gedestabliseerde staat van burgeroorlog achter. Dit is dan het verontrustende vooruitzicht dat ook het Syrische volk te wachten staat. De nieuwe generatie van "leiders" van de FSA (Free Syrian Army) en SNC (Syrian National Council) worden momenteel al opgeleid door Westerse denktanks om oppurtunistisch de Syrische grondstoffen te verkopen aan het imperialisme en de Syrische markt open te breken voor buitenlandse investeerders en speculanten.

De Vrije Nationalisten Noord-Brabant steunt de Arabische bevrijdingsstrijd tegen het imperialisme. Onze solidariteit gaat dan ook uit naar diegenen die strijden voor nationale zelfbeschikking en die militant verzet bieden tegen het imperialisme van buitenlandse mogendheden en hun binnenlandse handlangers van het FSA.

Daarom vrede en vrijheid voor Syrië en het Syrische volk! Geen opmerkingen:

Een reactie posten