maandag 14 mei 2012

13 mei - C9M manifestatie tegen Mondialisering (Parijs)

In het weekend van 12-13 mei trok een delegatie autonome activisten vanuit Nederland naar Parijs (Frankrijk) om daar te protesteren tegen mondialisatie. Op 12 mei werd er getroffen met Franse, Italiaanse en Duitse kameraden van het ACN/AKN (Anti Kapitalistisch Netwerk). De unitaire manifestatie, dat een gezamenlijk initiatief was van het "Comité du 9 mai (C9M)", "Nationalistes autonomes", "Troisième Voie", "la Nouvelle Droite populaire", "Terre et peuple", "les Jeunesses nationalistes" en "GUD", startte in het centrum van Parijs, bij de "La Madeleine" waar vele honderden kameraden zich verzamelden om te betogen tegen mondialisatie. 

Het ACN/AKN sloot zich aan bij het zwart blok van de Franse autonome nationalisten. Naast de gebruikelijke antikapitalistische en anti-autoritaire slogans binnen het zwart blok, bleek dat ook in Frankrijk bepaalde segmenten van de autonome beweging zich nog steeds laten verleiden tot het rechts-populisme en anti-Islamitische leuzen. Hier nemen wij dan ook nadrukkelijk afstand van; voor ons belichaamd autonomisme niet enkel een subcultuur maar de revolutionaire praktijk. Diverse Franstalige ACN/AKN manifesten werden door ons verdeeld onder de activisten binnen het zwart blok. De manifestatie bewoog zich richting het Place de Pyramides, waar rond het standbeeld van Jeanne d'Arc werd verzameld om te luisteren naar muziek gevolgd door een minuut stilte voor Sebastien Deyzieu, een militante nationalist die door de smeris is vermoord. Hierop volgden verschillende toespraken omtrent het thema mondialisering. 

Uiteraard waren er ook enkele punten van kritiek zoals het verbod op NSA/ANS vlaggen en de gematigde politieke inhoud van het zwart blok. Toch kunnen we zeker van een zeer geslaagd protest spreken. Wij danken dan ook alle Franse, Duitse en Italiaanse kameraden voor een geslaagd en activistisch weekend.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten