zaterdag 13 augustus 2011

13-08 Congres Netwerk Nationale Socialisten


Het Netwerk Nationale Socialisten heeft op zaterdag 13 augustus een congres gehouden met als thema “Nationalisten tegen Imperialisme”. Nadat de intolerante systeemknechten van de Anti Fascistische Aktie een zaaleigenaar hebben bedreigd met fysiek geweld vanwege onze komst, hebben wij logischerwijs ervan af gezien om het congres op de betreffende locatie door te zetten. Ruim 30 kameraden reisden af naar een alternatieve locatie waar het congres alsnog plaats kon vinden, de antifascistische relschoppers ten spijt.   

Als eerste sprak een woordvoerder namens NSA/ANS over de betekenis van het begrip imperialisme. Deze stelde dat imperialisme een groot gevaar vormt en niets meer dan een vorm van verrot kapitalisme is. Hij riep op tot een klassenstrijd tegen het verderfelijke kapitalisme met als doel het bereiken van het enige echte Socialisme; geen volksgemeenschap met de onderdrukker en uitbuiter. Hierna volgde een woordvoerder namens Blood&Honour/Combat 18 Vlaanderen die opriep tot samenwerking tussen kleine groepen en structuren zonder nutteloze geschillen. Men riep op tot het uitwerken van een ideologisch speerpunt. Hierna volgde een korte en interessante discussie tussen verschillende kameraden over de te volgen ideologische weg en de te realiseren doelen. Na deze twee sprekers volgde live muziek van het Duitse Projekt Chaos.

We kunnen spreken van een succesvol congres dat zeker nog een keer vervolgd gaat worden. Wij willen via deze weg alle kameraden bedanken die aanwezig waren en dit congres mogelijk hebben gemaakt!


       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten